Kinderdagverblijf Hazeltje

Impressie
van de dag

07.00 - 09.00 uur

De kinderen worden gebracht en we horen van de ouders de zaken die voor ons belangrijk zijn om te weten. Ondertussen kunnen de kinderen vrij spelen.

Uitzwaaien ouders.

 

09.00 - 09.30 uur

De kleintjes krijgen een vers gemaakt fruithapje en gaan naar bed toe. We zingen voor ieder kind een slaapliedje en wensen welterusten.

 

09.30-10.15 uur

We gaan aan tafel met de grotere kinderen en eten stukjes appel en banaan, soms een mandarijntje, en drinken thee, water of verdund sap en we zingen een liedje. Een rustpunt.  Er is dan ook tijd voor de kinderen hun belevenissen te vertellen. Als we klaar zijn gaan we een boekje lezen binnen het thema waar we op dat moment mee werken en zingen we kinderliedjes met elkaar. Alle kinderen komen aan de beurt om een liedje te kiezen. Ook de allerkleinsten. Deze worden dan geholpen door de "groteren" en al snel weten ze  zelf een liedje te bedenken.

 

10.15 - 11.15 uur

Buiten spelen, alleen met slecht weer blijven we binnen. Tijdens het buitenspelen worden op locatie Hazeltje ook onze kippen, en de konijntjes Woezel en Pip verzorgd.

De kinderen mogen graan strooien en eitjes rapen bij de kippen en worteltjes of appelschilletjes voeren aan de konijntjes. Ook schoon drinkwater halen bij de buitenkraan en de flesjes dragen hoort erbij.

En niet te vergeten: het knuffelen  en zachtjes aaien van de konijntjes.

Als het slecht weer is blijven we binnen en worden er activiteiten met de kinderen ondernomen. Duplo op de tafel, puzzels maken, schilderen, plakken, kleien of dansen op muziek. Ook wordt er wel eens een filmpje bekeken.

Ondertussen komen de allerkleinsten weer uit bed en gaan andere kinderen weer slapen (dit is een individueel gebeuren, maar wel steeds met hetzelfde ritueel: Liedje zingen en welterusten wensen). Baby's krijgen ondertussen hun flesje.

 

11.30-12.15 uur

Broodmaaltijd met melk. Kinderen die geen melk drinken krijgen natuurlijk wat anders. Daarna gezicht en handen wassen.

 

12.15-12.30 uur

Kinderen die een middagdutje doen, gaan nu naar bed. We trekken een pyjama of een slaapzak aan en zingen ons bekende slaapliedje. De kinderen gaan eigenlijk allemaal graag naar bed. Het is ook heel gezellig met zijn allen. Sommige kinderen zijn zo moe, dat ze al slapen, voordat iedereen er in ligt.

 

12.30-13.30 uur

De kinderen die een hele dag wakker zijn, gaan buiten spelen of een rustige activiteit binnen doen, zoals een boekje lezen, puzzelen, een spelletje op de tafel of een filmpje kijken. Of gewoon even lekker op de bank hangen en knuffelen met een leidster.

 

13.30-14.30 uur   

Met mooi weer buiten spelen, met slecht weer binnen creatief bezig zijn.

 

14.30-15.00 uur:

Kinderen komen uit bed en zoeken een plaatsje aan de tafel. Kunnen ze op hun gemak nog een beetje wakker worden. Andere kinderen, die nog twee keer slapen, gaan weer naar bedje toe, na eerst nog wat gegeten en gedronken te hebben.

 

15.00-15.30 uur

Wat drinken en vers fruit eten. Appel, banaan, peer, mandarijn, meloen, aardbeien, druiven, kiwi. Kortom, fruit van het seizoen. Boekje voorlezen en liedjes zingen.

 

15.30 uur

Luiers verschonen en plassen op de wc.

 

15.45 uur

Buiten of binnen spelen, creatief bezig zijn. Afhankelijk van het weer.

 

16.30 uur

Een soepstengel of crackertje eten en als de kinderen dorst hebben nog wat drinken.

 

17.00-18.00 uur

Kinderen worden opgehaald en we praten de dag door met de ouders. Ondertussen spelen de kinderen vrij, helpen opruimen en bedjes opmaken.

Op vaste momenten  maar ook daar tussendoor worden er luiers verschoond en gaan de kinderen naar de wc.

Baby’s hebben hun eigen dagritme en daar houden we natuurlijk ook rekening mee.